Sinds 11 december ’23 Cranio Sacraal!

Door een workshop Craniosacraal en de opleiding die ik volg, ben ik enthousiast geworden over hoe Craniosacraal kan werken voor iemand. Vanaf 11 december geef ik deze behandelingen ook in mijn praktijk.

Alternatieve behandeling

Craniosacraal therapie biedt mooie mogelijkheden om op een rustige manier te werken aan fysieke en emotionele klachten. Daarnaast zorgt het voor een diepe ontspanning in het hele lichaam.
Craniosacraal therapie is een alternatieve behandeling die haar naam ontleent aan het craniosacraal systeem van de mens.

Cranio Sacraal betekent dat de schedel en het heiligbeen samen een eenheid vormen met de hersenen en de ruggenmergvliezen.
Binnen in de vliezen (bindweefsel), bevindt zich het hersen- en ruggenmergvloeistof. Natuurlijk zit er ook in de rest van ons lichaam overal bindweefsel. Het ziet er uit als een soort web dat alles met elkaar verbindt. Alles is bekleed met bindweefsel. Het is de bindende factor in ons lichaam.
Craniosacraal therapie wordt toegepast bij veel uiteenlopende klachten.
Bijvoorbeeld: Migraine, hoofdpijn, sinusitis, tinnitus. Chronische vermoeidheid. Slaapstoornissen. Aangezichtspijn.
Psychische klachten, stress, burn-out.
Chronische klachten zonder aanwijsbare klachten.

Doel van de behandeling

Het doel van craniosacraal therapie is om het lichaam zoveel mogelijk te laten functioneren zoals het bedoeld is, en het stimuleren van het zelfherstellend vermogen door middel van lichte aanraking.
Tijdens een sessie geef je ruimte aan de ander, de ontspanning en rust die er op dat moment aanwezig kan zijn.
In deze situatie kan craniosacraal therapie bevorderend werken voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

U bent van harte welkom om eens te komen ervaren wat Cranio Sacraal Therapie voor u kan betekenen.
Het eerste consult is gratis.
De vervolgconsulten kosten 30,- euro, want ik ben in opleiding. Vanaf 1 januari 2025 is de prijs €75 per uur voor alle consulten.

Bereikbaarheid

De behandeling vindt plaats in de praktijkruimte aan huis. Er is een gratis parkeerplaats aanwezig voor praktijkbezoekers.